حتما برای شما هم پیش آمده است که وقتی میخواهید از منوی کافه یک نوشیدنی و یا یک قهوه انتخاب کنید سر در گم شوید و با اسامی گوناگونی مواجه شوید. سوالی که در اینجا پیش میآید این است که تفاوت این همه نوشیدنی و قهوه در چیست؟
شاید در ابتدا فکر کنید که پاسخ این سوال کمی تخصصی هست و یک باریستا پاسخ این سوال را به خوبی میداندو اما باید بدانید که شما هم میتوانید به اندازه یک باریستا اطلاعات داشته باشید کافی است که مقالات ما را دنبال کنید.
اوسکافه در این مقاله پاسخ این پرسش را خیلی روشن بیان کرده است و هر یک از این قهوهها را که در منوی کافهها وجود دارد تعریف نموده است. با ما همراه باشید.
آمریکانو
پیدایش این قهوه به جنگ جهانی دوم بر میگردد. در آن دوره سربازان آمریکایی برای صرفه جویی در مصرف قهوه به فنجان قهوه اسپرسو خود کمی آب جوش اضافه میکردند تا حجم نوشیدنی افزایش یابد. پس از جنگ و برگشت سربازان به خانههای خود این سبک قهوه به شهرهای آمریکا راه یافت و به دلیل استقبال سربازان از این نوشیدنی کم کم باریستاها در کافههای جای این قهوه را باز کردند و اکنون در همه جای دنیا این سبک قهوه با نام امریکانو شناخته میشود.
برای تهیه قهوه امریکانو کافی است به اندازه هر شات اسپرسو دو شات آب جوش در دمای 75 تا 80 درجه سانتیگراد به آن اضافه شود.
اگر برای امریکانو از دابل اسپرسو (دو شات قهوه اسپرسو) استفاده میکنید لازم است چهار شات آب جوش به آن اضافه کنید.
برگرفته شده از وبسایت: homegrounds
کاپوچینو
یکی از محبوبترین قهوههای موجود کاپوچینو است. کاپوچینو یکی از قهوههای تخصصی باریستاهای ایتالیایی است و اولین بار در ایتالیا این قهوه ابداع شد.
کاپوچینو و بسیاری دیگر از قهوههایی که در این مقاله به شما معرفی میکنیم بر پایه اسپرسو است یعنی برای تهیه آنها ابتدا باید قهوه اسپرسو را تهیه کرد سپس براساس ترکیباتی که به اسپرسو اضافه میکنیم نوشیدنی جدید ما تهیه میشود.
کاپوچینو و لاته بسیار شبیه هم هستند و بسیار مشاهده شده است که برخی باریستاهای کافهها نیز این دو نوع قهوه را کاملا مشابه هم تهیه میکنند. اما این دو نوع قهوه بر اساس نوع لایهها از هم تفکیک میشوند.
کاپوچینو از سه لایه تشکیل میشود. لایهی اول یک شات قهوه اسپرسو میباشد. لایهی دوم یک شات شیر جوشیده و لایهی سوم و آخر یک شات شیر کف کرده به صورت فوم میباشد.
برای آموزش نحوه تهیه قهوه اسپرسو مقاله "ساده ترین روشهای تهیه قهوه در خانه" را مطالعه نمایید.
برای تهیه قهوه کاپوچینو ابتدا قهوه اسپرسو را با موکاپات و یا دستگاه اسپرسوساز تهیه میکنید سپس به میزان قهوه اسپرسو شیر گرم شده را به آن اضافه میکنید و در نهایت به میزان قهوه اسپرسو فوم را به آن اضافه میکنید.
در بیشتر مواقع برای خوش عطر و خوش طعم شدن این قهوه به آن دارچین و شکلات رنده شده هم اضافه میکنند.
لاته
لاته همانند کاپوچینو و امریکانو نوعی نوشیدنی بر پایهی قهوه اسپرسو میباشد. لاته از سه لایه تشکیل میشود. لایهی اول یک شات قهوه اسپرسو میباشد. لایهی دوم یک و نیم شات شیر جوشیده و لایهی سوم و آخر نیم شات شیر کف کرده به صورت فوم میباشد.
برای آموزش نحوه تهیه قهوه اسپرسو مقاله "روش تهیه انواع قهوه با دستگاههای قهوه ساز خانگی" را مطالعه نمایید.
لاته نوعی کاپوچینو است که میزان شیر جوشیده بیشتری و فوم کمتری نسبت به کاپوچینو دارد.
برعکس کاپوچینو که در ایتالیا ابداع شد، لاته نخستین بار در سیاتل آمریکا و توسط آقای دیوید شومر در سال 1980 میلادی ابداع شد. هدف ابتدایی از ابداع لاته تهیه نوشیدنی با تلخی و سنگینی کمتر بود. امروزه لاته بیشتر در آمریکا و اروپا استفاده میشود.
استانداردهای حجم لاته و کاپوچینو در کشورهای مختلف و در کافههای مختلف با یکدیگر متفاوت میباشد اما در بیشتر نقاط و کافهها حجم لاته از کاپوچینو بیشتر میباشد. یکی از دلایل این امر کاهش تلخی و سنگینی لاته نسبت به کاپوچینو میباشد.
یکی از سبکهای لاته که این روزها در کافی شاپها بسیار مشاهده میگردد لاته آرت است. لاته آرت همان لاته میباشد که باریستاها با هنرنمایی فوم و شیر را به آن اضافه میکنند و طرحهای زیبا بر روی آن ایجاد میکنند.
امروزه در بسیاری از کافهها در سراسر دنیا لاته با انواع ترکیبات دیگر از جمله خامه، بستنی، وانیل و غیره نیز سرو میشود.
فلت وایت
فلت وایت نام کمتر آشنایی در میان مردم است و فقط این نام در منوی کافهها به چشم میخورد در صورتی که بیشتر دوستداران قهوه این نوشیدنی را بدون دانستن نام آن هر روز در خانهی خود میل میکنند.
فلت وایت چیست؟
اگر بخواهیم به طور ساده فلت وایت را معرفی کنیم باید بگویم که این نوشیدنی همان کاپوچینو و لته است که در آن دیگر خبری از فوم نیست و فقط لایهی خیلی نازکی از حباب شیر روی آن قرار دارد.
اکنون شما منظور ما را از اینکه همه آن را در خانه میل میکنند متوجه شداید.
یکی از گلایههایی که خیلی از دوستداران قهوه دارند و راه حل آن را از ما میپرسند علت عدم ایجاد فوم قوی در کاپوچینو و لتههایی است که در منزل تهیه میکنند.
در پاسخ به این سوال باید این موضوع را بدانید که شما کاپوچینو و لته را خراب نکردهاید بلکه شما فلت وایت تهیه کردهاید.
پس فلت وایت نوشیدنی با طعم قویتری از قهوه با شیر میکرو فوم است. فلت وایت شباهت زیادی به لاته دارد اما برای تهیه آن شیر از ته پارچ (یعنی شیری که کف نکرده و غلیظ تر است) به شات اسپرسو اضافه میشود. البته در بعضی کافه ها بین فلت وایت و لاته تفاوتی قائل نمیشوند و هر دو را یکی میدانند.
لانگ بلک
در همین مقاله اشاره گردید قهوه امریکانو تشکیل شده از یک شات اسپرسو و دو شات آب جوش است. لانگ بلک برعکس امریکانو میباشد و تشکیل شده از دو شات اسپرسو و یک شات آبجوش است و تنها تفاوت آن با امرکانو مقدار شات اسپرسو و آبجوش است
فلت وایت و لانگ بلک قهوه هایی هستند که ریشه آنها کشورهای نیوزیلند و استرالیا میباشد.
کافه ماکیاتو یا اسپرسو ماکیاتو
برخی از اسامی نوشیدنیهای موجود در منوی کافهها دقیقا به یک نوشیدنی با تفاوتهای جزئی و یا نسبتهای برعکس اشاره دارد. یکی از مثالهای این نوع نوشیدنی امریکانو و لانگ بلک است که یک نوع نوشیدنی با نسبتهای متفاوت میباشد.
یکی دیگر از این سبک نوشیدنیها ماکیاتوها میباشد که به دو نوع کافه ماکیاتو و لاته ماکیاتو تقسیم میشوند.
کافه ماکیاتو که به آن اسپرسو ماکیاتو نیز گفته میشود به نوشیدنی اشاره دارد که از اسپرسو تشکیل شده و با مقدار خیلی کمی شیر و فوم (در حد دو قاشق) تزئین شده است.
ماکیاتو به دلیل دارا بودن نسبت بیشتر اسپرسو نسبت به شیر و فوم نوشیدنی سنگینتری در مقایسه با لاته و کاپوچینو است.
لاته ماکیاتو
لاته ماکیاتو برعکس کافه ماکیاتو است و به نوشیدنی اشاره دارد که از لاته تشکیل شده و با مقدار خیلی کمی اسپرسو تزئین شده است.
برای تهیه لاته ماکیاتو ابتدا شیر جوشیده و فوم را در فنجان میریزند و پس از آن اسپرسو را به فوم اضافه میکنند. به دلیل سنگینتر بودن اسپرسو نسبت به فوم، اسپرسو به سمت پایین حرکت میکند و در سطح شیر قرار میگیرد که در نتیجه نوشیدنی سه رنگی از ترکیب رنگهای سفید (شیر)، قهوهای (اسپرسو) و در نهایت رنگ سفید (لایه فوم) بدست میآید.
ماکیاتو به دلیل دارا بودن نسبت کمتر اسپرسو نسبت به شیر و فوم نوشیدنی سبکتری در مقایسه با لاته و کاپوچینو است.
برگرفته از وبسایت: liminicoffee
ریسترتو
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چرا دوستداران قهوه برای سفارش یک فنجان نوشیدنی در کافهها این همه وسواس به خرج میدهند؟!
تا به اینجای مقاله باید کمی متوجه این موضوع شده باشید که این همه وسواس به دلیل تنوع بالای انواع قهوه میباشد.
ریسترتو و لانگو نیز مانند بسیاری از انواع قهوهای که در فوق اشاره شد یک نوع قهوه با نسبت متفاوت میباشد. قهوه ریسترتو قهوه اسپرسویی است که با مقدار کمتری آب نسبت به اسپرسوی معمولی تهیه شده باشد.
ریسترتو به دلیل زمان کمتر فرایند عصارهگیری تلخی و کافئین کمتری نسبت به اسپرسوی معمولی دارد اما به دلیل استفاده کمتر از آب غلظت بسیار بیشتری نسبت به اسپرسو دارد.
فرایند عصاره گیری دارای دو مرحله است. در مرحله اول کرما (فوم غلیظ) قهوه از آن خارج میشود و در مرحله دوم، قهوه با غلظت کمتر به داخل فنجان ریخته میشود که کافئین بیشتری نسبت به مرحله اول دارد. در فرایند تهیه قهوه ریسترتو تنها مرحله اول انجام میگیرد و حاصل کار تنها خروج فوم غلیظ قهوه است.
لانگو
قهوه لانگو قهوه اسپرسویی است که با مقدار بیشتری آب نسبت به اسپرسوی معمولی تهیه شده باشد.
لانگو به دلیل زمان بیشتر فرایند عصارهگیری تلخی و کافئین بیشتری نسبت به اسپرسوی معمولی دارد اما به دلیل استفاده بیشتر از آب غلظت بسیار کمتری نسبت به اسپرسو دارد.
همانطور که در بالا نیز اشاره گردید فرایند عصاره گیری دارای دو مرحله است. در فرایند تهیه قهوه لانگو مرحله دوم بیشتر انجام میگیرد و حاصل کار قهوهای رقیق با کافئین بالا و تلخی زیاد است.
علاوه بر مواردی که در فوق اشاره گردید نامهای دیگری در منوی کافهها وجود دارد که اشاره به انواع دیگری از سرو قهوه دارد که در خانواده دسرها قرار میگیرند و ما در این مقاله از اشاره به آنها خودداری کردیم.
برگرفته از وبسایت: roastycoffee
هر چیزی که درباره قهوه ترک باید بدانید
قهوه ,اسپرسو ,لاته ,نوشیدنی ,تهیه ,کاپوچینو ,نسبت به ,قهوه اسپرسو ,که در ,به دلیل ,فلت وایت ,قهوه اسپرسو میباشد ,قهوه اسپرسو مقاله ,اسپرسو میباشد لایهی ,لایه تشکیل میشود
درباره این سایت